0314 341 919 info@buurtplein.nl

Vrijwilligersmarkt in Amphion Theater

Op zaterdag 18 september a.s. organiseerde  Vrijwilligerscentrale Doetinchem de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt in Amphion Theater, Hofstraat 159. Wethouder Frans Langeveld opende de markt om 13.30 uur

Interesse in vrijwilligerswerk?

Voor mensen die op zoek  zijn naar vrijwilligerswerk of zich nog aan het oriënteren waren. Meer dan 20 diverse vrijwilligersorganisaties waren aanwezig  We boden de mogelijkheid om elkaar ‘op afstand’, toch te ontmoeten. Een prima gelegenheid voor iedereen die op zoek is naar een mooie en zinvolle uitdaging!

 

Dag van de vrijwilliger 

Elk jaar op 7 december is het de Nationale Dag van de Vrijwilliger. Op deze dag zetten organisaties hun vrijwilligers extra in het zonnetje en ook wij hangen de vlag uit voor alle vrijwilligers. Dit doen wij vanuit de Vrijwilligerscentrale samen met de gemeente Doetinchem. Wij vinden namelijk dat alle vrijwilligers onmisbaar zijn.

In verband met corona hebben we de actie dit jaar iets anders vormgegeven. We wilden namelijk zo veel mogelijk mensen bereiken, maar ook voldoen aan de richtlijnen. Daarom hebben we een taartenactie uitgezet. Inwoners/vrijwilligersorganisaties konden vrijwilligers in de week rondom 7 december aandragen voor een taart.

Op 15 december 2021 is de eerste taart uitgereikt door Wethouder Langeveld aan Janneke, vrijwilliger bij de Kledingbank. “Iedere dag staan ze klaar om vrouwen, heren en kinderen te helpen om ze kleding, schoenen e.d. mee te geven zodat ze juist nu in de koude dagen ook warmpjes erbij zitten.” aldus degene die haar heeft aangemeld.

Alle andere vrijwilligers die de taart krijgen, hebben bericht gekregen over het ophalen van een bon waarmee ze op een later moment een heerlijke taart bij Bakkerij Lurvink kunnen bestellen.

We hopen dat iedereen heeft genoten van de taart en hierbij willen we nogmaals iedereen bedanken voor de vrijwillige inzet. Zoals wethouder Langeveld aangaf in het artikel: “We zijn onze vrijwilligers veel dank verschuldigd. We koesteren ze. Zonder hen zou onze gemeente er een stuk schraler uit zien.”